Meat Lovers Pizza Mc nCheese

prep 1

Meat Lovers Pizza Mac n’ Cheese

Deze hebben we vandaag gemaakt en hebben we meteen geproefd. Zit goede smaak aan proeft echt een beetje naar de pizza. Je kan extra groenten toevoegen als je vindt dat er te weinig in zit. Wij hebben macaroni groenten toegevoegd

Het grootste deel van de tijd is passieve kooktijd in de slowcooker, waarbij je niet actief bezig hoeft te zijn. De daadwerkelijke tijd die je in de keuken staat is ongeveer 25 minuten voor voorbereiding en nog ongeveer 15 minuten voor de afwerking met de prosciutto en garnering.

Per portie zit er ongeveer 55 gr proteine, 57 gr koolhydraten, 21 gr vet en 610 calorieën in.

  • Voorbereiding 25 Minuten
  • Kook tijd 180 Minuten
  • Totale tijd 205 Minuten
  • Porties 10 Porties

Ingredients

  • 900 gram mager rundergehakt
  • 120g (1 kop) gehakte kalkoenpeperoni
  • 1 gele ui
  • 425g (1¾ kop) tomatensaus
  • 1½ eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel van elk: zout, uienpoeder, knoflookpoeder, zwarte peper
  • Snufje chilievlokken
  • 672g pasta
  • 800g (3⅓ kop) 2% cottage cheese
  • 100g (1 kop) extra scherpe cheddarkaas
  • 100g (1 kop) mozzarella
  • 100g (1 kop) Parmigiano Reggiano kaas
  • 360g (1½ kop) halfvolle melk (1%)
  • Zout en peper naar smaak
  • 85g (3oz) prosciutto
  • Bieslook
  • Oregano

Instructions

  1. Snijd de gele ui en doe deze in de slowcooker samen met het rundergehakt, tomatensaus, Italiaanse kruiden, zout, uienpoeder, knoflookpoeder, zwarte peper en chilievlokken. Meng alles door elkaar. Snijd de kalkoenpeperoni en verdeel deze gelijkmatig over de bovenkant. Dek af en kook 2-3 uur op hoog of 3-4 uur op laag, tot het gehakt gaar is en de smaken gemengd zijn.
  2. Als de kooktijd voorbij is, breek het gehakt in kleinere stukjes met een lepel of spatel. Roer alles goed door om de smaken gelijkmatig te verdelen. Terwijl de slowcooker bezig is, kook de pasta volgens de verpakking tot deze halfgaar is. Giet af en zet apart.
  3. Rasp de cheddar, mozzarella en Parmigiano Reggiano en doe deze in een blender met 2% cottage cheese en 1% melk. Blend tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  4. Voeg de halfgare pasta en gemixte saus toe aan de slowcooker. Roer door elkaar en zorg dat de pasta goed bedekt is met de saus. Dek af en kook nog 15-20 minuten op hoog, of tot de pasta gaar is en de saus is ingedikt.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de prosciutto plakjes op. Bak 10-15 minuten, of tot de prosciutto knapperig is. Haal uit de oven en verkruimel in kleine stukjes.
  6. Strooi de knapperige prosciutto kruimels over de pasta in de slowcooker. Garneer met fijngesneden bieslook en oregano. Roer voorzichtig alles door elkaar voordat je het verdeelt in 10 porties.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
WhatsApp
X
Tumblr

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie