Garlic Butter Chicken Alfredo

Garlic Butter Chicken Alfredo

Garlic Butter Chicken Alfredo

Garlic Butter Chicken Alfredo

Deze heb ik afgelopen weekend gemaakt en zelf 2 grote zakken macaroni groenten toegevoegd. Was wederom erg lekker en weer genoeg bakjes voor in de vriezer.

De meeste tijd is passieve kooktijd in de slowcooker, waarbij je niet in de keuken hoeft te zijn. De daadwerkelijke tijd die je actief bezig bent is ongeveer 20-25 minuten in totaal.

Per portie zit er ongeveer 47 gr proteine, 54 gr koolhydraten, 14 gr vet en 515 calorieën in.

  • Voorbereiding 20 Minuten
  • Kook tijd 300 Minuten
  • Totale tijd 320 Minuten
  • Porties 8 Porties

Ingredients

  • 900g kipfilet
  • 30g (¼ kop) Parmigiano Reggiano
  • Sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels knoflookpuree
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels Kinder geroosterde knoflook bruine boter kruiden
  • Snufje rode pepervlokken
  • 120g (½ kop) water
  • 30g (2 eetlepels) boter
  • 800g (3⅓ kop) 2% cottage cheese
  • 120g (½ kop) 1/3-vet roomkaas
  • 120g (1 kop) Parmigiano Reggiano
  • 240g (1 kop) 1% melk
  • 672g (24oz) pasta naar keuze
  • 120g (½ kop) pasta kookwater

Instructions

  1. Maak de Knoflook Kip: Snijd de kipfilets in blokjes en rasp de Parmigiano Reggiano. Doe dit in de slowcooker samen met citroensap, knoflookpuree, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, zwarte peper, rode pepervlokken, Kinder geroosterde knoflook bruine boter kruiden en water. Roer om de kip gelijkmatig te bedekken, leg dan kleine stukjes boter eroverheen. Dek af en kook op hoog 2-3 uur of op laag 4-5 uur, tot de kip zacht is en makkelijk uit elkaar valt.
  2. Terwijl de kip kookt, bereid de gemixte Alfredo saus: Rasp de Parmigiano Reggiano en doe deze in de blender met 2% cottage cheese, 1/3 vet roomkaas en melk. Mix tot een gladde, romige saus.
  3. Als de kip klaar is: Gebruik twee vorken om de kip direct in de slowcooker uit elkaar te trekken. Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook, kook de pasta voor de helft van de tijd die op de verpakking staat, giet af en bewaar ongeveer 120g (½ kop) van het pasta kookwater.
  4. Eindbereiding: Voeg de halfgare pasta, het bewaarde pasta water en de gemixte Alfredo saus toe aan de slowcooker met de uit elkaar getrokken kip. Roer goed door. Dek af en kook nog 15-20 minuten op laag, zodat de saus kan indikken en de pasta gaar kan worden.
  5. Serveren: Verdeel in 10 porties en bewaar restjes in luchtdichte bakjes in de vriezer voor makkelijke maaltijdvoorbereiding.

Notes

Eet smakelijk! 🍗🍚

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
WhatsApp
X
Tumblr

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie